PRAKTIJK

INTEGRAAL HELEN

OVER MIJ


Jos van Haaren,16 augustus 1947, gehuwd, trotse vader van twee dochters en een zoon.

 

Voordat ik begon met mijn praktijk, heb ik een muzikale loopbaan gehad. Ik heb muziek gestudeerd aan de conservatoria van Tilburg, Enschede en Amsterdam. Ik ben als trompettist verbonden geweest aan het huidige Nederlands Symfonieorkest -  'Phion'. Als leraar was ik werkzaam aan diverse muziekscholen en aan het conservatorium in Enschede. Muziek is voor mij nog steeds belangrijk, maar nu zit ik meer aan de andere kant van het podium.

 

Door mijn interesse in de vraag 'waarom reageer ik zoals ik doe', kwam ik jaren geleden terecht in een avontuurlijke zoektocht.

 

Al snel werd mij duidelijk dat het niet zo simpel was antwoorden te vinden op mijn vragen. Om die antwoorden toch te krijgen, volgde een jarenlange tocht langs allerhande studies en cursussen. Het volgen en succesvol afronden van die studies en cursussen heeft voor mij geleid tot inzichten en oplossingen die werken. Ik kan met zekerheid stellen dat mijn levenskwaliteit aantoonbaar is verbeterd, zowel op het lichamelijke als geestelijke vlak.

 

Met alle kennis die ik in de loop van de jaren heb opgedaan, werkte ik naast mijn baan in het orkest alleen voor mijzelf, vrienden en kennissen. Naarmate de tijd vorderde, groeide het besef dat ook anderen baat zouden kunnen hebben bij mijn behandelmethoden. Het resultaat is dat ik al jaren een goedlopende praktijk heb, waarin ik mensen, ook kinderen, succesvol begeleid om klachten op sociaal-emotioneel en lichamelijk gebied te verhelpen.

Het spreekt vanzelf dat ik voor alle therapievormen en interventies, die ik gebruik, een opleiding heb gevolgd en passen binnen de kinesiologie of energetische therapie waarvoor ik vergoed word.

 

De opleiding tot kinesioloog heb ik gevolgd bij de Nederlandse School voor Kinesiologie (NSK).

Ik heb energetische therapie gestudeerd in Duitsland aan het I.M.U. College for Holistic Health wat resulteerde in het European Diploma of Holistic Bioenergetic Medicine.

 

Nog steeds volg ik de ontwikkelingen op zowel mijn eigen vakgebied als in de reguliere medische zorg. Dit doe ik uit nieuwsgierigheid maar ook om ideeën toe te kunnen passen binnen mijn eigen praktijk.