PRAKTIJK

INTEGRAAL HELEN

GASTENBOEK

Ervaringen met de werkzaamheden van Jos van Haaren: 


   'Via de schoolarts kwamen we er achter dat onze zoon Daan aan één kant zo goed als doof was. Jos constateerde een ingekapseld abces en vier bacteriën. Na twee behandelingen was het over en was Daan weer speels aanwezig in de klas en thuis.’

‘Ikzelf voelde al een tijdje stekende pijn in mijn buik. Op een echo zagen ze niets en volgens de arts ging het vanzelf wel weer weg. Ik vertrouwde het niet en ben toen naar Jos gegaan. Gelukkig maar, want hij constateerde gruis in de alvleesklier, dat er voor zorgde dat de andere organen ook niet goed meer konden functioneren. Na enkele behandelingen is de pijn weg en heb ik een zorg minder.


Dankjewel Jos.’

Jolieke‘De kracht van de aanpak van Jos is, dat hij op een ogenschijnlijk makkelijke manier de ‘fouten’ in het functioneren van je lichaam naar boven kan halen, zonder dat hiervoor langdurig en ingrijpend onderzoek uitgevoerd dient te worden. De therapie is zeer doeltreffend. De oorzaak van het disfunctioneren wordt met behulp van de bioresonantie-apparatuur opgespoord.
Daarna wordt met deze methode de oorzaak direct behandeld en wordt getest welke middelen voor jou het beste werken om je lichaam te ondersteunen bij het herstelproces. De positieve effecten van de behandeling ondervind je over het algemeen op korte termijn. Het feit dat gemeten kan worden of je lichaam zich hersteld heeft, vind ik eveneens een zeer positief punt.

Jos heeft mij behandeld voor mijn chronische vermoeidheid. De oorzaak lag in een stofwisselingsafwijking die tot op dat moment door geen enkele arts ontdekt was. Door bioresonantie en de juiste vitamines ben ik een heel stuk fitter geworden en kan ik op een normale manier functioneren in mijn werk en gezin!


Dank daarvoor!’

Christine  ‘Ik kom zo'n tien jaar bij Jos van Haaren in de praktijk voor behandeling en gezondheidsadvies. Wat voor mij goed werkt, is dat hij het functioneren in zijn totaliteit behandeld: hij werkt aan fysieke, geestelijke en energetische gezondheid. Jos van Haaren is zeer deskundig op medisch, natuurgeneeskundig en spiritueel vlak. Hierdoor heeft hij mij geholpen grip te krijgen op mijn gezondheidsproblemen (darmklachten, allergieën en lage weerstand). Omdat de adviezen praktisch zijn en de benadering niet 'zweverig' is, spreekt zijn behandeling mij aan. Inmiddels is alleen af en toe nog een consult nodig om te checken hoe het gaat, waarin hij mij ook op spiritueel vlak helpt verder te ontwikkelen.’


Els  ‘Mijn naam is Ria Wilmink en enkele jaren geleden heb ik kennis mogen maken met Jos van Haaren en zijn manier van werken. Zoals dat vaker gaat, kwam ik via iemand anders aan zijn naam en telefoonnummer. Op dat moment had ik veel lichamelijke klachten en stond op de lijst voor een gynaecologische operatie. Jos begon met een anamnese en daaruit kwam naar voren dat er meerdere processen in het lichaam niet goed verliepen en niet goed samenwerkten. Gelijk startte Jos met een bioresonantie therapie. Al na de eerste keer kreeg ik adviezen op het gebied van voeding en leefwijze mee. Ik ging me gelijk beter voelen, fitter, en mijn lichamelijke klachten werden langzaam minder. Er volgden meerdere momenten van behandeling met bioresonantie met een opvallend goed resultaat. Ik kon mijn afspraak met de gynaecoloog afzeggen, de operatie was niet meer nodig.

Nadat ik lichamelijk snel opknapte, kwam ik toe aan het psychische deel. Door enkele verlieservaringen kon ik nog maar minimaal genieten van het leven en alles wat er gebeurde om mij heen. Omdat Jos op meerdere niveaus  kan werken, kon hij me verder helpen in het proces van verwerking en acceptatie. Het opende een andere wereld voor me, heerlijk, minder zorgen, minder piekeren en de dagen kregen weer kleur.  Met Jos als coach maakte ik een innerlijke reis en mocht ik vele ontdekkingen doen op het spirituele vlak. Misschien lijkt dat ‘zweverig’ maar niets is minder waar, juist door de verschillende aanpakken van Jos zoals de NEI therapie bleef ik met beide voetjes op de grond staan. Het heeft mijn leven verrijkt, een enorme impuls gegeven. Ik ben elke dag dankbaar dat ik in contact mocht komen met een mens, een behandelaar, een coach als Jos. De praktijk heet Praktijk Integraal Helen en zo heb ik het ook ervaren: er wordt gekeken vanuit een holistische visie, de mens in zijn totaliteit. Op dit moment voel ik me goed, ik werk, ik studeer, ik leef!


Ria   ‘Mijn zoon van negen jaar oud is een enthousiaste, spontane en open jongen. Zo’n twee jaar geleden gaf zijn onderwijzeres in een gesprek aan dat het met hem niet zo goed ging op school. Hij luisterde niet in de klas, bleef niet op zijn stoel zitten om te werken aan opdrachten en hij kletste voortdurend door de onderwijzeres heen. De school heeft ons in het gesprek verzocht hem te laten testen op ADHD. Ondanks onze twijfel of we hem al dan niet zouden laten testen, zijn we toch akkoord gegaan. Uit de test kwam dat hij ADHD had in lichte vorm. Onze twijfel echter bleef. Ik ken Jos van eerdere behandelingen voor mijzelf. Het resultaat van mijn behandeling is, dat ik beter in balans ben en niet meer iedere dag vermoeid ben. Door mijn positieve ervaring bij Jos heb ik een afspraak met hem voor mijn zoon gemaakt. Uit de testen bij Jos kwam dat mijn zoon geen ADHD heeft, maar een andere aandoening. Met de therapie van Jos en ondersteunende homeopathische medicijnen is mijn zoon nu een levenslustige, energieke jongeman die in de klas nog wel zijn babbeltjes heeft, maar veel geconcentreerder werkt en niet meer zo druk is in de klas. Ik ben blij dat we met hem naar Jos zijn gegaan. Het heeft hem veel gebracht.’


Daniëlle  ‘Gezien het feit dat ik al geruime tijd weinig tot geen fiducie meer had in de reguliere geneeskunde en de daarbij voorgeschreven "noodzakelijke" medicatie, heb ik gemeend hierin een andere weg te moeten gaan zoeken. Jos van Haaren kruiste mijn pad.

Sinds Jos van Haaren met bio-resonantietherapie is begonnen ga ik met een zekere regelmaat naar hem toe. Ik heb daarbij iedere keer weer kunnen constateren dat hij de kwaal snel weet te lokaliseren en juist deze gaat behandelen en niet de symptomen gaat bestrijden. Dit is voor mij de belangrijkste reden naar hem toe te blijven gaan.

Naarmate bij mij de jaren een beetje beginnen te tellen, ontstaan er af en toe  problemen.  Vijf jaar geleden ben ik voor een ernstige ziekte in het ziekenhuis beland. Jos heeft mij geadviseerd naar het ziekenhuis te gaan voor behandeling.

De artsen en Jos hebben informatie over mijn ziekte uitgewisseld waardoor er sneller kon worden ingegrepen en eerder met het genezingsproces kon worden begonnen. Na mijn ontslag uit het ziekenhuis heeft Jos van Haaren mij verder ter genezing behandeld. Niet alleen op het fysieke vlak behandelde hij, maar ook een heel groot stuk mentale begeleiding was aanwezig. Ik was daardoor maanden eerder op de been. De artsen hadden nog niet eerder zo'n snel genezingsproces meegemaakt.

De mentale begeleiding maakte mij veel evenwichtiger.

Ik zou een ieder die genezingsproblemen heeft, in welke vorm dan ook, en daarbij bijna ten einde raad is en/of vastloopt in het reguliere circuit van harte aanbevelen, ja zelfs willen uitdagen Jos van Haaren te contacteren.’


Bruno   ‘Zowel mijn gezinsleden als ikzelf zijn meerdere keren bij Jos geweest, met uiteenlopende dingen die een mens zo kunnen 'plagen'. Ook ikzelf ga niet helemaal ongeschonden door het leven. Mijn echtgenote was al eerder door Jos behandeld en geholpen, maar voor mij was zijn benadering toch wel een beetje een-ver-van-mijn-bed-show....maar dat ik er zo over dacht zegt natuurlijk niets over de kwaliteit die Jos levert. Daar kwam ik dan ook achter meteen de eerste keer dat Jos mij hielp. Daar heb ik baat bij gehad. Ik was wel eens naar een psycholoog geweest (met hetzelfde probleem) maar dat schoot niet op. Jos weet waar hij moet zoeken en dat deed hij bij mij ook. Ik hoef denk ik nooit meer naar een psycholoog.....want ik heb Jos van Haaren.

Er zijn verschillende technieken en behandelingen die je als cliënt of patiënt kunt ondergaan. Op dit moment kom ik eens in de drie tot vijf weken bij Jos voor een behandeling, omdat ik niet goed in mijn vel zat. Ik ervaar dat het met mij steeds beter gaat, door zijn benadering, behandeling en de gesprekken. Dank je wel Jos!’


Met groeten,

Henk   ‘Ruim 10 jaren geleden werd ik via een kennis gewezen op Praktijk Integraal Helen. Ik zat destijds helemaal niet goed in mijn vel vanwege chronische lichamelijke klachten en daarnaast een flinke burn out. Ik had destijds al heel wat reguliere medische wegen bewandeld. Maar zonder groot succes. Vandaar dat ik blij was dat ik een afspraak kon plannen bij de Praktijk Integraal Helen. Eén van de eerste opmerkingen van Jos van Haaren is mij altijd bijgebleven: “in mijn praktijk ben je geen patiënt, maar een ‘actiënt’.” Oftewel: het is de bedoeling dat je zelf actief een rol speelt in je eigen herstel. Juist dàt sprak mij erg aan. Inmiddels gaat het stukken beter met mij! De burn out is verleden tijd. En de chronische klachten zullen wellicht nooit helemaal verdwijnen, maar ik heb - met behulp van Jos - een prima manier gevonden om daarmee om te gaan. En als het toch een keer wat minder goed gaat, is het fijn dat ik weet waar ik terecht kan.’


Met vriendelijke groet,

Henriëtte    ‘Omdat mijn zoontje erg vaak ziek was, verwees de buurvrouw mij naar Jos van Haaren.
Na een paar behandelingen en ondersteunende middelen knapte hij enorm op. En het gaat nu goed met hem.

Zelf ben ik ook naar volle tevredenheid onder behandeling bij Jos van Haaren.’ 


Lieve groet,

Irma    ‘Mijn naam is Ingrid Everink en ik heb fibromyalgie (pijn in bindweefsel en spieren). Ik heb de afgelopen jaren allerlei medische en alternatieve behandelingen ondergaan voor mijn pijnklachten. Uiteindelijk hielp niets en was ik uitbehandeld. Ik gaf de hoop nog niet op en ben gaan zoeken op het internet. Zo kwam ik via het woord “Triggerpoints” (pijnpunten) op een boek  van de schrijver Clair Davies. In dit Handboek Triggerpoint Therapie leer je zelf je triggerpoints  behandelen. Ik had na een tijdje toch behoefte aan advies en kwam via de website die achter in het boek stond, uiteindelijk terecht bij Jos. Met mezelf had ik afgesproken dat dit het laatste zou zijn wat ik deed! Als dit ook niet zou helpen, zou ik moeten accepteren dat ik altijd pijn zou hebben en de rest van mijn leven medicijnen zou moeten slikken.

Wat ben ik blij dat ik naar Jos ben toe gegaan. Door Jos kwam ik er achter dat naast de fibromyalgie, er nog veel meer met mij aan de hand was.

De werkwijze van Jos is bijzonder en vakkundig. Gelukkig legt hij altijd alles uit. Hij weet ontzettend veel en ik kan met al mijn vragen bij hem terecht. Hij leert mij om geduld te hebben en de tijd te nemen om dingen te veranderen.

Ik ben nu bijna een jaar verder en voel me veel beter. De pijn is verminderd en mijn energie is met sprongen omhoog gegaan. Ik heb weer  vertrouwen gekregen in de toekomst.

Eindelijk iemand die luistert en stap voor stap met jou op weg gaat om weer een “helend mens” te worden.’


Ingrid Everink.